Lekker zwemmen is in ons kleine waterrijke landje een vorm van ontspanning voor velen. En gelukkig krijgen vrijwel alle kinderen via school of een andere weg, de mogelijkheid om te leren zwemmen en één of meerdere zwemdiploma’s te halen. En als je op welke manier dan ook, een watersport wilt gaan beoefenen is een zwemdiploma natuurlijk wel een eerste vereiste. En leren zwemmen in een binnen zwembad of in ‘open buiten’ water, in Aalsmeer kan het allemaal!

Veilig (leren) zwemmen op De Westeinderplassen

Waar kan ik goed en veilig leren zwemmen?

Zwembad De Waterlelie in Aalsmeer, biedt volop mogelijkheden voor iedereen! Zwemlesbanenzwemmenrecreatief zwemmenaquasporten, feestjes en nog veel meer. Zwembad De Waterlelie heeft binnen drie zwembaden: een wedstrijdbad (25×15 meter), een diep recreatiefbad en een ondiep recreatiefbad. Iedereen kan in het zwembad terecht, jong en oud, met of zonder beperking. Bewegen in het water houdt je fit en vitaal.

Meer uitdaging nodig…daar weet Oceanus wel raad mee

Wil je je aanmelden bij een zwemclub met diverse disciplines, neem dan eens een kijkje op de site van Oceanus, zij hebben hun onderkomen bij de Waterlelie met hun waterpoloclub, maar trainen o.a. ook op open water zwemmen. ZSC Oceanus organiseert de jaarlijkse Poeloversteek….wie durft en is fit genoeg?   https://www.oceanusaalsmeer.nl/triathlon/poeloversteek 

Last van chloor en zwem je liever buiten?

Het Oosterbad is een mooi natuurzwembad in oppervlaktewater van A-kwaliteit dat al bestaat sinds 1928. Dit heerlijke natuurbad, is een ontmoetingsplaats voor mensen uit Aalsmeer en ver daarbuiten. Menigeen heeft leren zwemmen in Het Oosterbad en heeft hier vele uren vrije tijd doorgebracht.

Gouwe Ouwe

Dit unieke zwembad (één van de oudste van Nederland) wordt ieder jaar grondig geïnspecteerd en voldoet aan alle eisen, waar een zwembad aan moet voldoen. Het bad is uitermate geschikt voor volwassenen en kinderen, die bijvoorbeeld last hebben van huiduitslag of hun luchtwegen. Zwemmen in chloorwater is voor hen niet bevorderlijk en dus is zwemmen in schoon oppervlaktewater dé oplossing. Zwemlessen worden gegeven voor kinderen vanaf 4 jaar. https://www.hetoosterbad.nl/

Ik kan goed zwemmen, IK heb geen boot…maar ik wil wel een lekkere frisse duik nemen, waar kan ik terecht?

Het zwemstrand bij het Surfeiland Vrouwentroost is op mooie dagen een drukke, gezellige bedoening. Ondiep aflopend water, parkeergelegenheid (kom liever op de fiets) sanitaire voorzieningen en een restaurant (in het hoogseizoen is de kiosk ook open) maakt dit tot een geliefde hotspot!                                                              

De zwemsteiger in Kudelstaart is ook een leuke gezellige plek om een lekkere, frisse duik te nemen. Er is een afgebakend stuk water, waar je via een trap het ondiepe gedeelte in kan. Let op, want aan de andere kant is het veel dieper en moet je een klein stukje over de stenen. Blijf je liever op de kant om te kijken hoe je (klein)kinderen zich vermaken, neem dan lekker plaats op het bankje langs de steiger. Tijdens het zomerseizoen is er een toilet en douche aanwezig. Neem lekker zelf iets te eten en te drinken mee, want een horecagelegenheid is er niet. Er zijn slechts een paar parkeerplaatsen, dus kom gewoon sportief op de fiets.

Lekker zwemmen bij het Surfeiland Vrouwentroost

Een frisse duik bij de zwemsteiger in Kudelstaart