Daar waar de één dol is op de wisseling van de seizoenen, daar is de ander dol op de zon en kan de zomer niet lang genoeg duren. Gedurende het vaarseizoen hopen de meeste watersporters uiteraard op zoveel mogelijk mooie lente en zomerdagen, maar als het weer niet echt meezit, zijn er genoeg andere leuke dingen te doen in Aalsmeer. En voor wie de zonnige sfeer echt niet kan missen, hebben we gelukkig altijd nog ‘The Beach’ de indoor strand locatie van Nederland, gevestigd in het unieke gebouw van de voormalige bloemenveiling in Aalsmeer Oost en het hele jaar open!

Tips en ideeën (met kinderen) op en rondom De Westeinder

MET VRIENDEN OF FAMILIE!

Ben je op zoek naar een gezellige en verrassende locatie voor een familiefeest, verjaardag, jubileum of vriendenuitje? Bij The Beach kan het! Niet alleen zakelijk, maar ook particulier kun je hier prima terecht. Groot, klein, jong of oud; zij organiseren het graag voor je! 

Restaurant ‘The Beachclub’

Of kom gewoon alleen heerlijk eten en genieten in restaurant ‘The Beachclub’. Bij mooi weer kun je ook plaats nemen op het gezellige terras met uitzicht op het beachvolleybalveld. Op zaterdag en zondag is er vanaf 17:00 uur een Kidswatch aanwezig die een oogje in het zeil houdt. Hierdoor kunnen de ouders heerlijk ontspannen en genieten van de smakelijke gerechten die bereidt worden door de chef-kok en de keukenbrigade. https://www.beach.nl/

FUN ZONE AALSMEER

Bij FunZone vind je tal van activiteiten voor oneindig veel binnenpret. FunZone Aalsmeer bestaat uit een Speeltuin, Trampolinepark en Glow Minigolf.

Speeltuin

Betreed de wijde wereld van FunZone. Hier zijn jij en je vriendjes aanbeland in het grootste indoor speelparadijs van Aalsmeer. Dat betekent heel veel avontuur! Ontdek hier de leukste spellen en attracties in alle hoeken en gaten! In deze wijde wereld beleven kleine ontdekkers een hoop spannende avonturen! 

Trampolinepark

Het trampolinepark van FunZone biedt de complete experience voor beginnende tot gevorderde trampoline springers, begeleiders én toeschouwers. 

Glow Minigolf Aalsmeer

Deze Glow Minigolf is een indoor midgetgolf in het donker alleen verlicht door blacklight. Hierdoor wordt het Oer Hollandse spelletje midgetgolf een heel bijzondere ervaring. Op deze 15 holes baan sla je af “in het hart van de aarde” tussen de mijnkarretjes, rotspartijen en verborgen schatten.https://www.funzone.nl/aalsmeer

Escape Games en belevingen in unieke thema’s

Turf Aalsmeer biedt diverse belevingen aan: binnen of buiten, voor jong of oud en voor kleine of grote groepen. Hoewel de basis voor al hun zelf ontworpen spellen lag in andere escape rooms en lasergamen, gaan deze belevingen verder dan dat.  Puzzel, ontsnap, werk samen, zoek of pak af met behulp van laserguns! 

De Torenwachter

De Watertoren van Aalsmeer is tussen 1926 en 1928 gebouwd en al tijdens de bouw gingen er verhalen rond over Sangster en zijn bouwers die men hier maar vreemde vogels vond. Weet jouw team de toren mysteries op te lossen waar de laatste torenwachter niet in slaagde? Wie bereikt de top op wel 50 meter hoogte?!

De Swarte Westenders

Stap bij mooi weer aan boord van het speciale open onderzoeksbootje met een 100 jaar oude ‘edelmetaal-scanner’ erop. Met je groep (max.10) kun je genieten van de mooiste plekjes op De Westeinderplassen en ga je op zoek naar sporen van de bende van ‘de Swarte Westenders’ die 500 jaar geleden dit gebied teisterden.

Gold Creek

Bezoek het verlaten goudzoekersdorpje ‘Gold Creek’ met 2 of 3 teams van max. 5 pers. per team. Het is jullie taak te zorgen dat jouw team zoveel mogelijk goud bij elkaar sprokkelt. Ontsnap, puzzel, zoek en pak goud af met jullie laserguns: een uniek spel tegen een setting uit het Wilde Westen van meer dan 100 jaar geleden. https://www.turfaalsmeer.nl/

WAT IS FUNMANIA®?

Het is het eerste Funpark in Nederland met deze opzet; voor alle leeftijden, gezellig, avontuurlijk en ook nog eens betaalbaar! Funmania heeft een aanbod van activiteiten die voor plezier en avontuur zorgen voor jong en oud.  Aan de hand van leeftijd en lengte hebben zij de activiteiten ingedeeld op niveau van uitdaging. 

Welke activiteiten

Skelters en fietsjes, belevingspad, boomstm klimmen, stairway to heaven, funwalls, mission imposible, big air, free fall quick jump, klimmuur, zipline, tubing, zipcoaster, voetbalveld, schaatsbaan, ninjakooi en nog veel meer… https://www.funmania-aalsmeer.nl/het-park/

KINDERBOERDERIJ BOERENVREUGD

De Kinderboerderij in het Hornmeerpark in Aalsmeer, heeft een gezonde, gevarieerde dierengroep. U vindt hier geiten, schapen, konijnen, cavia’s, kippen, eenden, pauwen, kalkoenen en twee ezels. Al deze dieren hebben een passend verblijf. U kunt hier de dieren bekijken, aaien, knuffelen en veel over ze leren.

Speeltuin

Boerenvreugd heeft de grootste, schoonste en veiligste buitenspeeltuin van de regio. De speeltuin is opgebouwd van jong naar oud. Het gedeelte voor de kleinsten is in de buurt van het terras, zodat ouders rustig een consumptie kunnen verteren en hun kinderen in de gaten kunnen houden. https://boerenvreugd.nl/