Ben je meer van snelheid, adrenaline en actie? Of heb je liever een dag ontspanning, rust, gezelligheid en relaxen? Ben je van het ‘socializen’ met vrienden en familie of ben je liever alleen op het water? Het kan allemaal op en rond het water. Ze hebben allemaal één ding gemeen, je waant je even in een andere wereld. Recreëren op het water geeft een gevoel van vrijheid, één dag op het water geeft het gevoel van een week vakantie. Dus trakteer jezelf en kom een dag genieten op de Westeinderplassen!

Watersporten op De Westeinderplassen

Welkom op het water

Welkom op het water is een nationale campagne, powered by HISWA. Met het doel om zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor de watersport en ze meer uren het water op te krijgen. Want…zeg nou zelf, watersporten geeft je een gevoel van vrijheid en een andere kijk op de wereld!

Zoveel mensen, zoveel wensen

Uitwaaien met een kite op zee, sloepvaren door de prachtige grachten, zeilen op de Nederlandse meren of misschien wel varen op een rib over de rivieren? Ervaar zelf wat water met je doet! Watersport is er voor jong en oud en het maakt niet uit of je een beginnende watersporter bent of ervaren. Dus kom naar De Westeinder, hier kun je vrijwel alle vormen van watersport beleven.

Veilig varen met kinderen

Wil je wat meer beleving met je kinderen, ga dan eens heerlijk een dag varen!

Ze zelf, onder begeleiding laten sturen op ruim en rustig water vinden ze prachtig. 

Avonturier met verstand

  • Neem voor de veiligheid altijd passende zwemvestjes mee. 
  • Laat je kinderen ook eens de stootwillen ophangen of binnenhalen. Dit maakt ze betrokken bij de vaartocht en het geeft ze een rol.
  • Indien je een boot huurt kies dan een boot met een goede railing en liefst met een ruime kuip, zodat de kinderen zich veilig aan boord kunnen verplaatsen.
  • Maak niet te lange tochten, maar leg regelmatig aan. Kinderen hebben een andere tijdsbeleving en hebben meer afleiding nodig.
  • Neem voldoende zonnebrand mee. Op en rond het water is de straling van de zon sterker dan aan land. 

Hond aan boord

Watersporten en honden is voor veel mensen een hele goede combinatie. Een  vorm van watersporten, zoals bijvoorbeeld SUPPEN met honden is populairder dan ooit. Daarnaast zijn er ook heel veel honden, die aan boord van een beroepsschip of woonboot wonen. Of het nu gaat om watersport, een vakantie op het water of wonen op een boot, de aanwezigheid van “onze beste maatjes” betekent méér plezier en genieten!

Van pup tot ‘schippers’ maatje

Toch kunnen er een aantal vragen ontstaan zoals: hoe voed ik mijn hond op tot boothond en wat heb je nodig voor een praktisch en veilig verblijf aan boord? Op de website ‘Honden aan boord’ vind je alle informatie die je nodig hebt om een hond te begeleiden tot een plezierig maatje tijdens een vaarvakantie. Er is ook een heel handig boek, dat is bedoeld als naslagwerk en is een aanrader voor iedereen die met een hond op of bij het water vertoeft. https://hondenaanboord.nl/