Helaas heeft de gemeente in 2020 het gebruik van de openbare trailerhelling op de Stommeerweg aan banden moeten leggen. De trailerhelling, die oorspronkelijk alleen bedoeld was voor de hulpdiensten, ging steeds vaker gevaarlijke situaties opleveren. De ongelukkige ligging, tegenover een kruising, gaf daarnaast ook verkeersopstoppingen met alle gevolgen van dien. Verder werden de auto’s met de bijbehorende trailer overal klakkeloos neergezet, wat voor veel overlast in de naastgelegen woonwijk veroorzaakte.

Trailerhelling Westeinderplassen

Openbare trailerhelling

De trailerhelling wordt veelal gebruikt door bezoekers van buiten de gemeente, die één of meerdere dagen willen komen varen op de Westeinderplassen. En dat kan buiten het hoogseizoen nog steeds (gesloten van 15 mei t/m 15 september). Maar er kan maar één boot tegelijk het water in, dus als je met je trailer moet wachten, doe dat dan netjes op een parkeerplaats, waar je niemand verhinderd en waar er geen overlast is voor het overige verkeer. Als de boot te water is gelaten, moet de auto met de trailer, op een parkeerplaats worden gezet en mag beslist niet langs de kant van de weg, of in de berm worden geparkeerd. Let tijdens al deze handelingen heel goed op de veiligheid van fietsers en wandelaars, die op het fietspad willen passeren. Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn, net op het moment dat u een boot te water wil laten, of eruit wil halen ga dan zo snel mogelijk aan de kant…hulpdiensten gaan uiteraard altijd voor, met de hoogste prioriteit!

Jachthavenbedrijf Piet Huis

Om toch in de behoefte te kunnen voorzien van bootbezitters, die graag tussentijds het water in/uit willen om als gast/bezoeker op ‘De Westeinderplassen’ te varen, kunt u in overleg terecht bij jachthaven Piet Huis. Zij hebben een botenkraan tot een maximum van 8 ton, dus daar kan vrijwel iedereen terecht met zowel een kleine als een grotere boot. Let wel, bel altijd van tevoren even op, of het schikt, want als overige werkzaamheden/afspraken het niet toelaten, dan komt u niet voor niks. Dit is namelijk geen zelfbedienings kraan, maar ze doen het graag voor u. (Uiterweg 134, Aalsmeer) Bel naar: 06 – 53 68 12 24  https://www.piethuisjachthaven.nl/

Er wordt op dit moment door de gemeente Aalsmeer gezocht naar een geschikte plaats voor een openbare trailerhelling, die gedurende het hele jaar (en in ieder geval in het hoogseizoen) gebruikt kan worden! Zodra dit gerealiseerd is, zullen wij u hier, op deze site direct over informeren.