Windsurfen is geschikt voor alle leeftijden en veel mensen hebben het weleens geprobeerd tijdens een vakantie. En waar de één het  redelijk snel onder de knie heeft, ligt een ander na uren ploeteren, nog meer in het water dan staand op de plank. Het is een voordeel als je begint met windsurfen, om het te leren in rustig, ondiep water. Zo bespaar je energie, hoef je minder te zwemmen en te peddelen en klim je makkelijker weer op de plank. En vooral doorgaan…de aanhouder wint!

Windsurfen op De Westeinderplassen

Wind Surf Club Aalsmeer

Windsurfclub Aalsmeer is gelegen op het Surfeiland aan de Westeinderplassen in Aalsmeer. Door de aanleg van een strekdam en de zeer gunstige ligging bij zuid-westen wind is het een echte toplokatie voor zowel beginnende als gevorderde windsurfers.

Doelstelling van de WSCA

De doelstelling van de WSCA is om jong en oud enthousiast te maken voor de windsurfsport. Hiervoor organiseren zij al jaren met veel succes windsurflessen voor beginners en gevorderden. Met ervaren instructeurs is er een leerzaam en uitdagend lesprogramma opgezet voor jong, oud, beginner of gevorderde.

Box4…All/More

Ben je een startende surfer en heb je nog geen eigen plank of wil je eerst eens kijken of windsurfen wel wat voor jou is? Dan is de BOX4ALL iets voor jou. Kijk op de site van de WSCA voor alle mogelijkheden. https://www.wsca.nl/box4/

WINDSURFEN VOOR JEUGD EN VOLWASSENEN

Voor een windsurfcursus ben je ook bij Zeilschool Aalsmeer aan het goede adres. Om te leren windsurfen heb je een aardig portie energie en doorzettingsvermogen nodig. Heb je eenmaal de basis te pakken, dan is er geen ontkomen meer aan en ben je, net zo “surfgek” als de instructeurs…

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit Starboards en Bics van 2.90m tot 3.60m, met en zonder zwaard. Voor de gevorderde de 129 en 139 liter Duoboard, de 140 liter Angelo en het 135 liter JP foil board. Door de uiteenlopende zeilmaten (1m2 tot 6,4m2) ben je bij elke windkracht voorzien van het juiste formaat zeil.

Welke diploma’s kun je halen?

 Windsurfen CWO Basis, Ervaren, Gevorderd en Vergevorderd en/of het VDWS basisdiploma. https://www.zeilschoolaalsmeer.nl

Talloze mensen in Nederland zijn nog steeds de trotse eigenaar van een oude windsurf plank uit de jaren ’70 of ’80. In die jaren was Windsurfen mateloos populair en zag je overal die vrolijk gekleurde zeiltjes. Deze windsurfers van weleer zijn inmiddels rond de vijftig en gaan weer steeds vaker het water op met hun oude plank en ook dikwijls samen met hun bijna volwassen kinderen. De Oude Deuren Surf Cup in Aalsmeer is het grootste longboard Windsurf wedstrijd evenement van Nederland en is bovendien ook de meest gezellige.  “Voorheen kon je alleen meedoen als je 40 jaar of ouder was, maar er waren ook zonen en dochters van deelnemers die graag mee wilden doen”. Dus tegenwoordig staat de Oude Deuren Surf Cup open voor alle leeftijden.