Het liefst zet je natuurlijk koers naar Aalsmeer per boot. Maar niet getreurd als je geen boot hebt, want ook per fiets, met de auto of het openbaar vervoer is dit watersportdorp prima bereikbaar. Kom je vanuit de richting Haarlemmermeer, dan is het per fiets eenvoudig om over te steken met het pontje over de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Kom je met de auto, vergeet dan geen blauwe schijf achter je voorruit te plaatsen. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij De Bruna, Het Boekhuis en De Action.

Parkeren en overvaren rondom de Westeinderplassen

Met het pontje de Ringvaart oversteken

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Kom je lekker op de fiets naar Aalsmeer, of wil je naar één van de jachthavens op de Uiterweg, dan is het eenvoudig om vanaf Rijsenhout over te steken naar Aalsmeer met het pontje. Van maandag t/m vrijdag, van 07:00 uur tot 17:45 uur. Van 1 april tot 31 oktober ook in het weekend van 10:00 uur tot 17:45 uur. 

Tarief: € 1,20 per overtocht / 10 overtochten voor € 9,00.

Er zijn in Aalsmeer centrum overal mogelijkheden om te parkeren, op het Praamplein en in de straten erom heen sta je midden in het centrum. Let echter wel op! Je mag overal maar 2 uur parkeren (Raadhuisplein maar 1,5 uur), dus vergeet niet je blauwe schijf neer te leggen.

Wil je langer parkeren, ga dan naar de parkeergarage van De Studio’s.

Kom je met het openbaar vervoer naar Aalsmeer?

Plan je vervoer met de reisplanner 9292 of bekijk voor buslijnen in Aalsmeer de pagina Amstelland-Meerlanden op de website van Connexxion.

Nieuwe dienstregeling Amstelland-Meerlanden 2023

Vanaf 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling in voor de regio Amstelland-Meerlanden. Bekijk hier de wijzigingen in beide richtingen.

Deelfiets Amstelveen en Aalsmeer

Wil je niet het laatste stuk lopen tussen de bushalte en jouw eindbestemming? Dan is het huren van een deelfiets een uitkomst. Op een aantal plekken in Amstelveen en Aalsmeer staan deelfietsen van aanbieder FlickBike klaar.