Stand-up paddleboarding, ook wel bekend onder de afkorting SUP, is een van de snelst groeiende boardsports ter wereld. In Nederland noemen we het ook wel suppen (geen subben) of supping. Suppen is een watersport en een vorm van surfen die is ontstaan op de Hawaïaanse eilanden. Daar stonden surfleraren op hun surfboard met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven, instructies te kunnen geven en overzicht te houden. Wil jij je SUP ‘skills’ uitproberen dichter bij huis? Kom dan naar De Westeinderplassen….

SUP & Kanovaren op de Westeinderplas / Bovenlanden en Oosteinderpoel

Ga je mee op SUP avontur bij Supventure?

De Westeinderplassen lenen zich bij uitstek voor een geweldige tocht op een SUPboard. Iedereen die een beetje gevoel heeft voor evenwicht kan dit leren. En als je het dan een beetje onder de knie hebt en je hebt toevallig ook nog een hond, die van water houdt, neem je trouwe viervoeter dan gezellig mee. Leuk voor allebei en een geweldige balans oefening. Het is aan te raden om eerst een paar keer onder begeleiding te gaan oefenen en dan is Supventure al 10 jaar lang een goed en vertrouwd adres! 

Van techniek, tot toertocht en fitness

Ook dit jaar kun je weer vanaf hun vertrouwde locatie op het surfeiland Aalsmeer aan verschillende soorten SUP lessen mee doen. Vanaf het clubgebouw van de Windsurfclub Aalsmeer gaan ze via het strand het water op. En dat ondiepe water, is in het begin wel erg fijn met opstappen. Voor de iets verder gevorderde Supper, geven ze ook SUP-fitness! Reken op een work-out die alle grote spiergroepen traint, en het uithoudingsvermogen en balans op de proef stelt. Om ook eens andere locaties te bezoeken of om bij veel wind te starten van alternatieve locaties hebben ze ook een trailer tot hun beschikking. http://supventure.nl/lessen/

Liever zitten tijdens een tochtje door de mooie Bovenlanden?

Eerst even voor alle duidelijkheid…een kano is geen kajak! Een kano vaar je met een steekpeddel en dat is een steel met één blad er aan. Een kajak vaar je met een dubbelpeddel en is vaak maar voor één persoon. Een kano is over het algemeen bedoeld voor meerdere mensen, die achter elkaar zitten.

Van links, naar rechts…

Een kano of kajak in een rechte lijn laten varen, kan soms best lastig zijn, maar na even oefenen lukt het echt wel. Sta je aan de kant te overpeinzen hoe je in dat wankele bootje gaat stappen, zónder meteen in het water te vallen? Zet je voet direct midden in de kano, voor het zitje waarop je zelf gaat zitten, dan blijft het gewicht in het midden. Vraag iemand om even te helpen, door de kano of kajak vast te houden. https://www.zeilschoolaalsmeer.nl/sup-kano-wing-huren/

Prachtige avonturen op je SUP of in je kano/kajak 

Wil je heerlijk op je gemak een tochtje maken op een Supboard, of in je kano/kajak, dan heeft De Bovenlanden een prachtige route voor je uitgezet. Op https://www.bovenlandenaalsmeer.nl/kanoroute vind je de uitgebreide beschrijving van de highlights tijdens deze route.

Wil je jouw geheimen delen?

Uiteraard kun je ook lekker zelf op avontuur gaan en nieuwe slootjes en doorgangen ontdekken. Heb jij nou ook een prachtige route of leuke spannende plekjes ontdekt en wil je dit met andere avonturiers delen? Neem dan contact op met onze redactie, dan kunnen wij het hier op deze site plaatsen.