Geen betere plek om te ontspannen en de pracht van de natuur te beleven, dan op De Westeinderplassen. Dit verborgen geheim in het hart van de Hollandse Plassen leent zich bij uitstek voor een dag genieten met je sloep of tender. De talloze slootjes die slingerend door een eldorado van Sneeuwbal, Ilex en Seringenakkers gaan, afgewisseld met recreatie eilanden, maken dit unieke gebied tot een ultiem genot voor de echte sloep en tender vaarder. Uiteraard kun je hier ook met een ander soort kleine motorboot prima uit de voeten.

Sloepvaren / bootje huren

HIP, HOT & HAPPENING

Het varen in een sloep heeft de laatste jaren een enorme toevlucht genomen. Zeker ten tijde van de coronapandemie, was de vraag naar sloepen niet bij te houden. Toeleveranciers en sloepbouwers van alle bekende en minder bekende merken konden de vraag niet meer bolwerken. Tot op de dag van vandaag is de vraag naar sloepen in alle maten en prijsklassen, groter dan het aanbod. Jachthavens door heel Nederland liggen overvol, maar wat wordt er genoten op het water.

SLOEP HUREN

Uiteraard zorgt deze groeiende markt er ook voor dat er steeds meer vraag is naar huursloepen. Want niet iedereen heeft de behoefte, of is in de mogelijkheid om een eigen sloep aan te schaffen. En dan is het heerlijk om er gewoon één te kunnen huren voor een paar uurtjes, een dag of zelfs misschien wel voor een weekend of een weekje vakantie. In Aalsmeer zijn er ook verschillende adressen te vinden, waar je met of zonder schipper een sloep/bootje kunt huren. 

Header sloepen

Daemes op de Golven & Heeren op het Water

Daemes op de Golven & Heeren op het Water is hét genootschap voor de leukste watersporters van Nederland en van daarbuiten. Sloepvaarders die de liefde voor het water met elkaar delen. Die met hun sloepen, cabins en tenders de grachten, sloten, rivieren en plassen afschuimen. Hartstochtelijk en met een knipoog.

Daemes op de Golven & Heeren op het Water

SLOEP! magazine

Hij is lekker dik… en bovendien gevuld met heel bijzondere bijlagen. Kom op, en verslind die pagina’s. In elke editie een spraakmakend interview waarin bijzondere persoonlijkheden praten over het leven en wat water met hen doet. Een heel tijdschrift vol inhoud, plezier en beleving. In de zomer een heerlijk dubbeldik exemplaar op je deurmat en in het najaar digitaal smullen op je tablet of telefoon. Dat wil jij toch ook? https://daemesenheeren.nl/sloep-tijdschrift/

VAKANTIEBOEKJE

In de laatste uitgave van het Sloepen-Vakantieboekje, dat in april 2022 verschenen is, lichten ze er een paar prachtige rivieren, steden, dorpen en vaargebieden uit. Vind een hotel onderweg of een restaurant om bij aan te leggen. Het meest sublieme naslagwerkje om je droomvakantie met een sloep of tender mee samen te stellen. Ben je lid van het genootschap van Daemes en Heeren? Dan ploft ie gewoon gratis op je deurmat.

SLOEPENBOEKJE

Een sloep of tender vinden die bij je past is nog een heel verhaal. Hoe hoog mag hij zijn? Doorvaarthoogte is heel belangrijk in sommige vaargebieden. Wil je een pruttelend dieseltje of liever ‘stil’ varen? Is hybride de juiste oplossing voor jou? Wil je een hippe of een klassieke, een stoere of een elegante… Allemaal relevante vragen. Zij helpen je vast op weg met de basis in het sloepenboekje. https://daemesenheeren.nl/sloepenboekje/ 

HEEL HOLLAND OP DE KAART!

Sloepvaarders opgelet! Waar wil je naar toe deze zomer? Een beetje heerlijk rondjes varen in je eigen vertrouwde mooie vaargebied. Of op avontuur en via die ene spannende rivier, door dat historische sluisje, op weg naar die grote plas die je nog niet kent? Pak een van de 26 sloepenkaarten en prik met je ogen dicht een van Hollands prachtige vaargebieden om te ontdekken. https://daemesenheeren.nl/heel-holland-op-de-kaart/

DAG- EN MEERDAAGSE TOCHTEN MET JE SLOEP

Bij dag- en meerdaagse tochten met je sloep is naast de leuke route, een plek om te slapen, eten en drinken of tanken ook heel belangrijk. Daemes & Heeren geeft jou alle informatie om er een heerlijke ervaring van te maken.

Koekje van eigen deeg… | Sloepenroute

Deze sloepenroute via de historische Pondskoekersluis loopt van Loosdrecht via Mijdrecht naar Warmond. Ontspannen deze tocht varen betekent onderweg een terrasje pakken en logeren in een fijn hotel. Het is tenslotte vakantie. Sloepvaarders die genieten van het leven zijn een relaxt volkje. Daar hoort wat comfort bij. Daemes & Heeren maakt het je graag gemakkelijk. Ze zetten de leukste routes voor je uit. 

De Waterkaarten app voor alle kapiteins

In de Waterkaarten app van D&H heb je alle waterkaarten van Nederland altijd bij de hand. In één oogopslag zie je waar je vaart en welke bruggen, sluizen en nog veel meer bij jou in de buurt zijn. Bovendien een overzicht van alle actuele scheepsvaartberichten en stremmingen van Rijkswaterstaat. Samen met de Sloepenkaart een sublieme combinatie van plezier en gemak.

Er wordt nu ook gewerkt aan routes naar en op... De Westeinder