Veel mensen denken dat je een keus moet maken tussen wakeboarden of waterskiën. Dit is niet waar, maar meestal krijg je waterskiën wat makkelijker onder de knie, dan wakeboarden. Ben je al een snowboarder of kitesurfer, dan zal wakeboarden geen probleem voor je zijn. Waterskiën gaat met wat meer snelheid, maar met wakeboarden kun je juist makkelijker tricks doen. Wakeboarden is een snelgroeiende sport die je op veel plekken in Nederland kan doen en je hebt er geen voor wind nodig!

Wakeboarden / waterskiën op De Westeinderplassen

Wakeboard en waterski vereniging Aalsmeer

De WSVA is de aangewezen vereniging om je bij aan te sluiten als je lekker een rondje wil waterskiën of wakeboarden. DE WSVA bezit zelf geen eigen boten, maar er wordt gevaren met boten van leden. Om de kosten voor de booteigenaar te dekken werkt de club met zogenaamde WSVA-munten voor de schipper. Een ronde duurt ongeveer 10-15 minuten per keer.         

Heb jij thrillseeker skills?

Vanaf eind mei/begin juni is het voor kinderen van 8 tot 18 jaar mogelijk om les te krijgen. De jeugdlessen worden georganiseerd voorafgaand aan de clubavond (vaak op woensdag). Het verschil met een ‘normaal’ rondje, is dat bij een les meer tijd en meer aandacht wordt gegeven aan de skiër of wakeboarder. Zo wordt stilgestaan bij de techniek en worden er door ervaren en soms gediplomeerde leden, tips en tricks gegeven. https://wsva.nl/

Op zoek naar goede waterskies of wakeboard?

Op zoek naar een nieuw wakeboard of fijne waterskies? Bij de Wakestore in Rijsenhout wordt je heel goed geholpen. Met ruim 13 jaar ervaring heeft de Wakestore inmiddels de allerbeste soort waterski en wakeboards ontwikkelt, die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Zij hebben alles in huis voor zowel de beginner, als de profs en ze voorzien je graag van gedegen advies!

Geen held of snelheidsduivel?

Ben jij gek op snelheid, maar vind je waterskien of wakeboarden te lastig? Dan is kneeboarden waarschijnlijk helemaal jouw ding. In de vroege ochtend met kalm water op je kneeboard over de plas kneeboarden achter de speedboot, of achter een boot met iets minder vermogen is relatief eenvoudig.  Ook voor kneeboards, funtubes, sleeplijnen, wetsuites en geweldige SUP boards/peddels kun je bij Wakestore terecht. https://www.wakestore.nl