Scheeps- en jachtwerf Jan Kok heeft een lange traditie in de scheepsbouw. Vakmanschap dat al generaties lang van vader op zoon wordt doorgegeven. In 1989 besluit Jan Kok de familiewerf in Vinkeveen te verlaten om zelf een Scheeps- en Jachtwerf te starten in Leimuiden en zijn ondernemerschap op eigen wijze invulling te geven. Scheepswerf Jan Kok staat bekend om haar hoge en betrouwbare kwaliteitsstandaard, goede service en de persoonlijke aandacht voor u als klant.

Hellingbaan tot 80 ton

De werf, die gunstig gelegen is aan de staande mastroute (de Ringvaart om de Haarlemmermeer), beschikt over een hellingbaan, waar maar liefst tot 80 ton naar binnen kan worden gehaald. Zij hebben alle disciplines in huis om uw wensen te vertalen naar een oplossing op maat.

Onderhoud, Renovatie en Nieuwbouw

U kunt hier ook terecht voor onderhoud & reparatie, renovatie en nieuwbouw. Zij zijn bekend met de verschillende jacht- en scheepstypen en de bijbehorende sterke punten en aandachtpunten. In de winter hebben zij plaats voor uw boot in de verwarmde loods, kijk voor meer informatie bij winterstalling.

Centraal gelegen en goed bereikbaar

De scheepswerf heeft een ideale ligging aan de Ringvaart op de grens van Zuid-Holland en Noord-Holland. De werf ligt tussen de Westeinderplassen (o.a. Aalsmeer, Rijsenhout), Braassemermeer, de Wijde Aa en de Kagerplassen in. Voor de auto’s is een ruim parkeerterrein en er zijn uiteraard ook aanlegsteigers en een haven voor klanten van de scheepswerf.

Nieuwbouw

Op de werf van Jan Kok wordt custom-built gebouwd, nooit seriematig. Veelal gaat het om rondspant schepen tot 20 meter. Wie geen standaard boot wenst, kan wellicht kiezen voor een eigen ontwerp dat in overleg met een nautisch architect wordt gemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van tekeningen volgens de modernste CAD/CAM technieken. Alle, voor het bouwen van een schip, noodzakelijke disciplines zijn in eigen huis. Uiteraard kan de klant ook kiezen uit een scala van bestaande scheepsmodellen.